Kisaennakko

Suunnistuksen SM-pitkä R2

Tämän vuoden R2 pitkänmatkan SM-kilpailut kisaillaan Nokian Suoniemellä 7.-8.9.

Kilpailumaasto sijaitsee noin 15 km Nokialta lounaaseen, aivan Kuloveden rantamaisemissa. Kilpailumaasto on teiden rajaama noin 6 neliökilometrin suuruinen yhtenäinen metsäalue. Aikaisemmin tässä maastossa on järjestetty kilpailut 80-luvulla. Myöskään kuntorasteja maastossa ei ole viime vuosina järjestetty, joten maasto on aivan ’tuore’ kaikille kilpailijoille. Viimevuoden esikisoihin osallistuneet ovat luonnollisesti saaneet makua myös tulevasta kisamaastosta.
Esikisojen maastoon on mahdollista päästä myös kisaviikonloppuna, sillä lauantaina on tarjolla kuntosuunnistus kyseisessä maastossa.

Kilpailun ratamestarina toimii pitkän linjan suunnistaja Aki Nieminen. Ratamestarin mukaan maastossa on kohtalaisen suuret korkeuserot joskin ratasuunnittelussa on pyritty huomioimaan eri ikäryhmät niin, että hurjimpia mäkiä ei kaikille tarjota. Muutoin maasto on havupuuvaltaista, sammalpeitteistä ja pohjaltaan varsin juostavaa. Metsäpalstojen välillä on eroja kulkukelpoisuudessa ja Tapani-myrskyn jälkiäkin näkyy edelleen jonkin verran maastossa. Teitä ja polkuja ei juuri ole.

Kartta on kokonaisuudessaan ammattilaisen, Eero-Antti Longan käsialaa ja niin ollen tasalaatuinen. Kartta viimeistellään elokuun aikana joten kilpailijoilla on käytössään varmasti mahdollisimman ajantasainen kartta. Kartta on selkeälukuinen eikä pienipiirteisimmillä alueilla ole piiperretty kaikkea mahdollista karttaan. Kartantekijän mukaan maastossa olisi aineksia jopa MM-kilpailuihin. Maaston, kartan ja ratojen voidaan siis hyvällä syyllä olettaa olevan SM kisojen arvojen mukaiset. Mitalin nappaaminen vaatii sekä hyvää fyysistä kuntoa että kykyä edetä vähin virhein.

Toivotamme kaikki R2 sarjan suunnistajat tervetulleiksi Nokian Suoniemen maastoihin.

Rasti-Nokia