Maasto- ja ratakuvaus

Rasti-Nokian perinteiset Junnukisat kilpaillaan jälleen, toissa vuoden tapaan sprinttisuunnistuksena. Kilpailualue sijaitsee Nokian monimuotoisella keskusta-alueella, kilpailukeskuksen tarkka sijainti ilmoitetaan kuitenkin vasta kilpailuohjeessa lähipäivien aikana.

Sprinttiradat kulkevat sarjasta riippuen nopeilla puistoalueilla, reitinvalintoja tarjoavilla koulu- ja päiväkotipihoilla sekä vaativan rivi- ja kerrostalokorttelin alueella. Myös metsäisiä kohtia voi osua reitille, joten kenkävalinnaksi suositellaan nappulakenkää (nastarit on kielletty). Radat ovat siis monipuoliset ja rytmitystä vaativat etenkin vanhempien sarjoilla. Kiellettyjä alueita ja kohteita on luonnollisesti runsaasti ja niiden karttamerkit on tarpeellista kerrata ennen lähtöviivalle asettumista esimerkiksi Junnukisojen sivuilta. Kiellettyjä alueita ja kilpailijoiden turvallisuutta on valvomassa 15 huomioliivistä maastovalvojaa.

Siimariradat ja 10-vuotiaiden suorat radat kiertävät turvallisella, mutta vauhdikkaalla puistoalueella sekä koulurakennusten pihapiireissä. Katujen ylityksiä ei näillä radoilla ole. Varovaisuus parkkipaikoilla ja kevyenliikenteenväylillä on kuitenkin muistettava kilpailun tuoksinasta huolimatta.

Muut sarjat ylittävät vilkkaasti liikennöidyn tien, jossa on kaksi valvottua ylityspaikkaa: muualta tien ylittäminen on kielletty! Teknisellä rivitaloalueella on paikoin ahtaita "kujia", joissa varovaisuus on tärkeää. Suorilla radoilla kiellettyjen alueiden noudattaminen on välttämätöntä, jotta kilpailun tasapuolisuus ja lajin imago säilyvät - pidäthän tämän mielessä, vaikka houkutus oikaisuun olisi suuri!