Aikuisten suunnistuskoulu 2020

Rasti-Nokia järjestää syksyllä 2020 aikuisten suunnistuskoulun. Ensimmäinen kokoontuminen on ma 17.8. klo 17 Harjuniityn koulun nuorisotiloissa. Koulu on suunnattu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille aikuisille ja aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita. Suunnistuskoulun tavoitteena on antaa valmiudet omatoimiseen metsässä liikkumiseen kartan kanssa esimerkiksi Nokirasteilla.

Aikataulu

Suunnistuskouluun kuuluu 7 harjoituskertaa, joista jokainen kestää n. 3h. Harjoituskerrat ovat:

  • Ma 17.8. 17-20 Harjuniityn koulun nuorisotila / lähimaastot
  • Ma 24.8. 17-20 Harjuniityn koulun nuorisotila / lähimaastot
  • Ma 31.8. 17-20 Harjuniityn koulun nuorisotila / lähimaastot
  • Ke  2.9. 17:00 (1 ryhmä 17:45) Nokirastien yhteydessä / Ruokejärvi
  • Ma  7.9. 17-20 Harjuniityn koulun nuorisotila / lähimaastot
  • Ke  9.9. 17:00 Nokirastien yhteydessä / Alinenjärvi
  • Ke 16.9. 17:00 Nokirastien yhteydessä / Harjuniityn liikuntahalli

Paikkoihin saattaa tulla vaihdoksia riippuen tilojen saatavuudesta, mutta päivät ja kellonajat pyritään pitämään ennalta ilmoitettuina.

Hinta

Suunnistuskoulun hinta on 100e (jäsenille 40e). Hinta sisältää koulutusmateriaalin ja kartat, Nokirastien osallistumismaksut ja Rasti-Nokian jäsenmaksun vuodelle 2020*. Koulutusmateriaali jaetaan pääosin sähköisessä muodossa. Kartat ovat luonnollisesti paperisia.

* Seuraan liittyminen on vapaaehtoista, mutta jäsenmaksua ei hyvitetä suunnistuskoulun hinnassa. Koskee vain uusia jäseniä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ensisijaisesti MyClubin kautta: https://rastinokia.myclub.fi/flow/events/1977391 (vaatii rekisteröitymisen palveluun). Ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä ask@rastinokia.fi.

Kouluun voidaan ottaa enintään n. 30 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Rasti-Nokia pidättää oikeuden peruuttaa koulun, mikäli ilmoittautuneita on alle kahdeksan henkilöä.

Varusteet

Teoriakerroilla voi varata mukaan muistiinpanovälineet. Ilmankin pärjää mutta näistä saattaa olla apua. Jokaisella koulutuskerralla tullaan liikkumaan maastossa, joten varustus sen mukaisesti. Päivän säätila kannattaa ottaa myös huomioon. Oma kompassi kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisen omistaa, mutta myös lainakompasseja on saatavilla.

2019 suunnistuskoulusta sanottua

Alla saamaamme palautetta kevään 2019 koululaisilta

Suunnistuskoulu oli juuri sitä mitä toivoin. Selkeää perustason teoriaa selkeällä materiaalilla ja hyviä kädestä-pitäen-koulutussessioita metsässä.

Loistavat, sanavalmiit, ystävälliset ja lajia kohtaan sopivan intohimoiset ohjaajat!

Itse aloitin alkeista, joten kaikki tieto oli tarpeellista. Kurssi sopi hyvin aloittelijalle. Edettiin sopivaa vauhtia eteenpäin.