Kilpailun suojelijan tervehdys

Suojelijan tervehdys Mitä on Nokian takana? - metsää, metsää.. Ehkei Ismo Alanko tarkoittanut laulussaan juuri niitä Harjuniityn kallioita ja notkelmia, joiden tarjoamista hienoista ulkoilumaastoista kokoonnumme nauttimaan. Joka tapauksessa Nokian takana on metsää ja se on ja on aina ollut merkittävä osa kaupunkia.

Nokialaisista metsistä löytävät hyviä virkistysmahdollisuuksia niin kuntohiihdon, metsästyksen, maastopyöräilyn ja tietenkin iltarastien ystävät. Nokian takana on metsää myös ajassa taaksepäin katsoen. Metsäteollisuudella on ollut tärkeä rooli Nokian syntyhistoriassa alkaen vuodesta 1868, jolloin Fredrik Idestam laajensi puuhiomotehtaansa Nokian Kartanon maille Nokianvirran varteen. Pienestä puuhiomosta alkanut yritys nimettiin myöhemmin Nokia Ab:ksi, joka ajan myötä laajensi toimintaansa ja jonka vaiheet viime vuosilta tunnemmekin kaikki hyvin. Suunnistuksen pelikenttänä toimii metsä, jossa erilaisista maastotyypeistä rakentuva areena tarjoaa aina uusia haasteita niin kokeneille kuin harrasteleville suunnistajille.

Harvassa urheilulajissa yhdistyy terveellinen liikuntamuoto kansalaisen perustaitoihin yhtä saumattomasti kuin suunnistuksessa. Ja mikä parasta, on se koko perheen harrastus. Te 13-14 -vuotiaat suunnistajanuoret, jotka saavutte Nokian metsiin kilpailemaan paremmuudesta Kultainen Kompassi Cup-kilpailun finaaliin, olette tehneet hyvän valinnan. Vaikka suunnistus ei välttämättä tarjoa huipuillekaan leveää leipää joidenkin ammattiurheilulajien tavoin, on se erityisen hyvä laji nuorelle urheilijalle. Kyky toimia metsässä itsenäisesti, säännöllinen liikunta ja tietenkin hyvät samanhenkiset kaverit ovat asioita, jotka valitettavasti saattavat monelta ikätoveriltanne puuttua.

Kun kilpailun lähtölaukaus kajahtaa, nauttikaa metsästä, osaamisestanne ja kilpatoverienne kirittämisestä. Toivotan kaikille suunnistajille menestystä ja onnistumisen elämyksiä raikkaassa syysmetsässä. Tervetuloa Nokialle!

Tapani Mattila Nokian kaupunginjohtaja, Kilpailun suojelija