Ratamestarin lausunto

Tämän vuotinen Junnukisat juostaan Halimaat-Ilkan alueen polkurikkaalla ja osin erittäin pienipiirteisellä kallioalueella. Maastossa on siis runsaasti polkuja ja niistä kaikkein heikoimpia ei ole karttaan piirretty. Myös isoja kiviä on kilpailualueella paljon, joista aivan kaikki ei ole päätynyt karttaan (rajana 1,5m).

Kulkukelpoisuus ja näkyvyys ovat kauttaaltaan hyvää tai erittäin hyvää. HD12 ja nuorempien lasten radat kulkevat turvallisella pienellä alueella, jota suurin osin ympäröi asuntoalueet. HD13 ja vanhemmille sarjoille on tarjolla rytmitystä: on selkeitä siirtymävälejä, mutta vastapainoksi hyvin tarkkaa suunnistusta vaativia alueita. D16 ja H16 sarjoilla on kartanvaihto.

Alueen pienuudesta johtuen pisimmät radat ovat runsasrastiset. Myös vastakkain juoksua saattaa joillakin poluilla tulla jonkin verran, sekä yhdessä kohdassa on jyrkkä rinne polun vieressä. Olkaa varovaisia, isommat suunnistajat väistäkäähän pienempiä!

Maalin läheisyydessä alkoi viikko sitten maansiirtotyöt, tämä alue on merkattu maastoon ja karttaan kielletyksi alueeksi. Alueella ei ole kuitenkaan vaikutusta reitinvalintoihin.

Kartta on kaikissa sarjoissa 1:7500 ja viimeisin päivitys on tehty tällä viikolla. Kartta on Petteri Hakalan laatutyötä.

 

Helleterveisin

Reijo Viitanen, ratamestari