Kilpailuohjeet

XXI Junnukisat 27.5.2018

Kilpailuohjeet

Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista viimeisin kilpailupaikalla.

Kartta

Tulostekartta  5/2018, käyräväli 2,5m. Kaikissa sarjoissa kartan mittakaava 1:7500. Sarjoilla H/D 16, H/D 14, H/D 13 ja kuntosarjoilla kartan koko A4. Sarjoissa H/D 12, H/D 12TR, H/D 10 ja RR kartan koko A5.

HUOM. H/D 16 sarjoissa on kartan vaihto.

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole. Kartat ovat muovikotelossa.

Sarjat ja matkat

Sarja

 

Matka/km

Rasteja

H16

 

4,5 

18

D16

 

4,1

14

H14

H13

3,3

15

D14

D13

2,8

13

H12

D12

2,1

9

H12TR

D12TR

1,5

11

H10

D10

1,4

6

H10RR

D10RR

2,0

6

H10RRS

D10RRS

2,0

6

H8RR

D8RR

2,0

6

H8RRS

D8RRS

2,0

6

Kunto A

 

4,8

18

Kunto B

 

2,9

11

Kuntosarjan ilmoittautuminen ja maksu 10 € infoon. Kuntosarjan lähdössä kartan saa kuittia vastaan.

Emit-korttien vuokraus infosta hintaan 3e. Palautus infoon kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 75e.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät numeroita. Rintanumerot ja emit-tarkistuslipukkeet infon välittömässä läheisyydessä. Rintanumero palautetaan maaliin tulessa. Omat hakaneulat.

Lähtö

Lähtöön on matkaa kilpailukeskuksesta 1,2 km. Viitoitus lähtöön alkaa opaspaalulta. Viitoitus lähtöön on väriltään sininen.

Kaikki sarjat lähtevät samasta lähtöpaikasta. Kuntosarjojen radoille lähtö muiden sarjojen lähtöpaikan vierestä lähtöhenkilökunnan ohjeistuksen mukaan.

Lähtöjärjestely:

Odottelu- ja lämmittelyalue ennen lähtökarsinaa.

  • 5 min ennen varsinaista lähtöä: Kilpailijat kutsutaan lähtöpaikalle ja ohjataan mallikartoille.
  • 4min: Lähtöajan ja kilpailukortin tarkistus.
  • 3min: Kilpailukortin nollaus.
  • 2min: RR- ja 10-sarjan suunnistaja saa kartan ja suullisen opastuksen radasta.
  • 1min: RR- ja 10-sarjan suunnistaja voi tutkia karttaa ja rataa, TR ja suorien ratojen kilpailijat saavat ottaa kartan. H16 ja D16 sarjoissa kilpailija saa ottaa kartan lähtöhetkellä.

Leimaus

Kilpailuissa käytetään emit-leimausta. Kilpailijan tulee itse tarkistaa lähtöluettelosta, että kilpailee oikeanumeroisella emit-kortilla. Väärällä kortilla kilpaileminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Tarkista myös mallirastin lähtöleimasimesta, että emit-korttisi on käyttökuntoinen (valo vilkkuu). Maastossa on rasteja lähekkäin. Tarkista rastitunnuksesta, että leimaat omalla rastillasi.

RR/TR-erityisohjeet

Rastireittiratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Karttoihin reitti on piirretty oranssilla viivalla. Rastitunnukset ovat järjestyksessä RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6.

RR-sarjoissa puuttuva tai väärässä järjestyksessä leimattu rasti aiheuttaa 10 minuutin lisäyksen loppuaikaan.

TR-sarjoissa viitoitus on merkitty maastoon valkoisella nauhalla ja karttaan oranssilla viivalla.

Viimeinen rasti

Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti. Rastilla on kaksi leimasinta RR6 ja 108. Kilpailijat voivat leimata kummalla tahansa leimasimista.

Viimeisen rastin erikoiskohde X on puutavarapino.

Maali

Viimeiseltä rastilta on 100 m valkoinen ohjaava viitoitus maaliin. Maalissa käytetään maalileimausta. Siirry maalileimauksen jälkeen leimantarkastukseen. Kilpailunumerot kerätään pois maaliintulon jälkeen.

Kielletyt alueet ja reitit

Kilpailumaastossa on puna/keltaisella nauhalla merkitty kielletty alue viimeisen rastin ja maalisuoran läheisyydessä, alue näkyy myös suunnistuskartassa. Maastossa on lisäksi yksi jyrkähkö kalliorinne jonka yläosassa on kelta/musta huomionauha.

Karttaan oliivinvihreällä merkityt piha-alueet on luonnollisesti kielletty, mutta asutuksille johtavat yleiset tiet ja polut ovat sallittuja reittejä. A4 kokoisen kilpailukartan luoteisreunassa sekä keskivaiheilla oleva ajotie on kielletty reitti, ja merkitty karttaa punaisin X-merkein.

Kilpailumaastoon meno muulloin kuin kilpasuorituksen aikana on kielletty kilpailijoilta, huoltajilta ja katsojilta.

Maasto

Maasto on teiden ja asutusten rajaama alue jossa kulkukelpoisuus on hyvä ja korkeuserot vähäisiä. Polkuja on alueella melko tiheässä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Tavarakiito Oy:n piha-alueella, Kaakkurintie 23. Kilpailukeskuksessa on kenttäkahvio josta saa virvokkeita ja pientä purtavaa. Kilpailukeskuksessa on myös Suunnistajankauppa paikalla.

Kilpailukeskus

WC ja pesu

Kilpailukeskuksessa on WC. Ei peseytymismahdollisuutta. Uimarannalle matkaa n. 3,3 km, ajo-ohje infosta (veden lämpötila 18 ºC).

Palkinnot

Kilpailusarjojen kolme parasta palkitaan tulosten selvittyä.

Kaikki 10-sarjalaiset ja nuoremmat saavat maaliin saavuttuaan osallistumispalkinnon.

Pysäköinti

Pysäköinti on osittain kilpailukeskuksen piha-alueella, teollisuushallien pihoilla ja lisäksi tienvarsipysäköintiä. Etäisyys kilpailukeskukseen 0...800 m.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa infon läheisyydessä.