Ratamestarin lausunto

Rasti-Nokian XX Junnukisat

Sunnuntaina 28.5.2017

Sarjassaan jo 20. Rasti-Nokian Junnukisat juostaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sprinttisuunnistuksena. Kilpailumaastona toimii hyvin sprinttiin soveltuva, haasteita tarjoava Nokian ydinkeskusta. Kartalta löytyy niin puistoja, betonikortteleita kuin metsikköäkin. Lisähaastetta radoille tuovat kohtalaiset korkeuserot, mikä kannattaa ottaa huomioon reitinvalintoja tehdessä. Sprinttikartta on moninkertaisen tarkkuussuunnistuksen maailmanmestarin Lauri Kontkasen käsialaa. Päivitykset on tehnyt Petteri Hakala.

Koska kyse on sprintistä, kartalla on paljon kiellettyjä kohteita ja alueita. Ne kannattaa kerrata/painaa mieleen jo ennen starttiviivaa. KIELLETTYJÄ KOHTEITA EI SAA YLITTÄÄ, ALITTAA TAI MENNÄ LÄPI, VAIKKA PÄÄSISI (katso lista kielletyistä kohteista kisasivuilta). Näin takaamme kilpailijoiden ja muiden liikkujien turvallisuuden, lajin imagon säilymisen ja kilpailun tasapuolisuuden kaikille. Kisa-alueella on lukuisia maastovalvojia, joiden tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista ja kilpailijoiden turvallisuutta. 

Lasten radat (H/D12TR-sarjalaiset ja sitä nuoremmat) kulkevat turvallisessa puistoympäristössä, jossa ei tarvitse ylittää katuja. Näille radoille on saatu kuitenkin sopivasti haastetta ja mielenkiintoisia rastipisteitä.

Vanhemmat pääsevät suunnistamaan monipuoliset sprinttiradat, joihin sisältyy haastavia rastipisteitä ja -välejä. Kyseisillä radoilla on lukuisia tienylityksiä, joissa täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta, vaikka ylityspaikoilla onkin valvojat (katso ohjeet tien ylitykseen kisasivuilta).

H/D14-sarjalaiset ja tätä vanhemmat saavat ottaa kartan vasta lähtöhetkellä. Näin tarjoamme heille mahdollisuuden harjoitella mm. SM-sprinttiä varten.

 

Nähdään 28. toukokuuta, toivottavasti aurinkoisen sään merkeissä!

Eemil Koskinen, ratamestari