Kilpailuohjeet

XVIII Junnukisat 26.5.2015

Kilpailuohjeet

Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailupaikalla.

Kartta

Uusi tulostekartta  5/2015, käyräväli 5m. Sarjoilla H/D 16, H/D 14, H/D 13 ja kuntosarjat  1:10 000, koko A4. Sarjoissa H/D 12 1:7 500, koko A4. Sarjoilla H/D 12TR, H/D 10 ja RR 1:7 500, koko A5.

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole. Kartat ovat muovikotelossa.

Erikoiskohde: Kartassa ja rastimääritteissä oleva erikoismerkki  ” x ”  on maja.

Sarjat ja matkat

Sarja

 

Matka

H16

D16

4,8 km

H14

H13

3,9 km

D14

D13

3,7 km

H12

D12

3,1 km

H12TR

D12TR

1,9 km

H10

D10

1,8 km

H10RR

D10RR

2,1 km

H10RRS

D10RRS

2,1 km

H8RR

D8RR

2,1 km

H8RRS

D8RRS

2,1 km

Kunto3

 

3,1 km

Kunto5

 

4,8 km

Kuntosarjan ilmoittautuminen ja maksu 8e infoon.

Emit-korttien vuokraus infosta hintaan 3e. Palautus infoon kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 75e.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät numeroita. Rintanumerot ja emit-tarkistuslipukkeet infon välittömässä läheisyydessä. Rintanumero palautetaan maaliin tulessa. Omat hakaneulat.

Lähtö

Lähtöön on matkaa kilpailukeskuksesta 100 m. Kaikki sarjat lähtevät samasta lähtöpaikasta. Kuntosarjan lähtö itsepalvelulähtönä aivan muiden sarjojen lähtöpaikan vierestä.

Viitoitus lähtöön alkaa infopisteen luota.

Lähtöjärjestely:

Odottelualue.
5 min ennen varsinaista lähtöä: Kilpailijat kutsutaan lähtöpaikalle ja ohjataan mallikartoille.
4min: Lähtöajan ja kilpailukortin tarkistus.
3min: Kilpailukortin nollaus.
2min: RR- ja 10-sarjan suunnistaja saa kartan ja suullisen opastuksen radasta.
1min: RR- ja 10-sarjan suunnistaja voi tutkia karttaa ja rataa, TR ja suorien ratojen (paitsi H/D 16) kilpailijat saavat ottaa kartan.

Leimaus

Kilpailuissa käytetään emit-leimausta. Kilpailijan tulee itse tarkistaa lähtöluettelosta, että kilpailee oikealla emit-kortilla. Väärällä kortilla kilpaileminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Tarkista myös mallirastin lähtöleimasimesta, että emit-korttisi on käyttökuntoinen (valo vilkkuu). Maastossa on rasteja lähekkäin. Tarkista rastitunnuksesta, että leimaat omalla rastillasi.

RR/TR-erityisohjeet

Rastireittiratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Karttoihin reitti on piirretty oranssilla viivalla. Rastitunnukset ovat järjestyksessä RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6.

RR-sarjoissa puuttuva tai väärässä järjestyksessä leimattu rasti aiheuttaa 10 minuutin lisäyksen loppuaikaan.

TR-sarjoissa viitoitus on merkitty maastoon valkoisella nauhalla ja karttaan oranssilla viivalla.

Viimeinen rasti

Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti. Rastilla on kaksi leimasinta RR6 ja 100. Kilpailijat voivat leimata kummalla tahansa leimasimista.

Maali

Viimeiseltä rastilta on 100 m sininen viitoitus maaliin. Maalissa käytetään maalileimausta. Siirry maalileimauksen jälkeen leimantarkastukseen. Kilpailunumerot kerätään pois maaliintulon jälkeen.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastossa ei ole erikseen kiellettyjä alueita. Piha-alueille meno on luonnollisesti kiellettyä. Pidemmät radat käyvät maaston itäosassa sairaalan vanhan hautausmaan lähettyvillä. Toivomme kilpailijoiden kunnioittavan hautausmaata ja välttävän sinne menoa.

Kilpailumaastoon meno muulloin kuin kilpasuorituksen aikana on kielletty kilpailijoilta, huoltajilta ja katsojilta.

Maasto

Maasto on kapea harju, jota rajaa pohjoisessa Vihnusjärvi, etelässä ja idässä tiet, joten eksymään ei pääse. Polkuverkoston ulkopuolella tuulenkaadot hidastavat etenemistä varsinkin alueen itäpäässä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii Nokian kesäteatterin alue. Lavasteisiin koskeminen on ehdottomasti kielletty. Katetussa katsomossa oleilu nastareilla on myös ehdottomasti kielletty! Kilpailukeskuksessa on kahvio, missä tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

WC ja pesu

WC on kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskuksessa ei ole pesupaikkaa, mutta kilpailukeskus sijaitsee aivan Vihnusjärven uimarannan välittömässä läheisyydessä.

Palkinnot

Kilpailusarjojen kolme parasta palkitaan tulosten selvittyä.

Kaikki 10-sarjalaiset ja nuoremmat saavat maaliin saavuttuaan osallistumispalkinnon.

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu Vihnuksen uimalan pysäköintialueilla sekä tienvarsi pysäköintinä Nokian valtatien varteen. Tienvarsipysäköinnissä osoitettu liikennemerkein 4h pysäköintikiekolla, muista siis pysäköintikiekko tuulilasiin! P-alueelta ja alueelle kuljettaessa saattaa joutua ylittämään vilkasliikenteisen Nokian valtatien. Käytä suojatietä, noudata varovaisuutta, älä kulje ajoradalla. Etäisyys kilpailukeskukseen maksimissaan 500 m.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa infon läheisyydessä.