Kilpailuohjeet

KILPAILUOHJEET

Rasti-Nokian kansallinen pitkän matkan kilpailu

Nokialla 23.8.2009

Kilpailunjohto

Kilpailun johtaja

Jukka Mäkinen

Ratamestari, aikuiset

Petteri Vigren

Ratamestari, lapset

Marika Pakarinen

Valvoja

Timo Rajamäki (KyRa)

Kartta

Pertti Hartman

Lähdöt

Taisto Nieminen

Maali

Ari Setälä

Kilpailukeskus

Jussi Uosukainen

Pysäköinti

Reijo Jokinen

Tulospalvelu

Mikko Setälä

Tiedotus

Mikko Setälä

Tuomarineuvoston pj.

Jouni Mähönen TP

 

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita

Kartta

Tulostekartta, mittakaava 1:10 000/5m, 6-8/2009.
Kartan koko sarjassa H21A on A3, lähdön 2 radoilla A5 ja muilla A4.

Maasto

Vaihteleva hämäläismaasto. Ylätasolla helppokulkuista pienikuvioista avokalliota, eräissä rinteissä jylhiä louhikoita, joiden välissä on hyvin kulkukelpoisia ”väyliä”. Alatasolla viljelysmaisemaa ja vaihtelevan tyyppisiä suo- ja savikkomaita. Kattava, mutta ei kovin tiheä metsätieverkosto. Muuten polusto on niukahko. Metsäpalstat hyvin eri ikäisiä ja eri tavoin hoidettuja.

Miesten pääsarja ylittää kahteen otteeseen ajotien, jonka ylityksessä on syytä olla tarkkaavainen.

Lähdöstä 2 lähtevillä radoilla maastoa halkovat muutamat tiet ja useat pellot. Polkuverkosto on niukkaa. Kaikki radat ylittävät kilpailukeskukseen johtavan ajotien, jonka ylityksessä on syytä käyttää erityistä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Kielletyt alueet

Kaikki viljelysmaaksi (keltainen + mustat pisteet) merkityt pellot ovat kiellettyjä alueita. Paikoissa, joissa ne rajoittuvat todennäköisiin reitinvalintoihin on käytetty myös kielletyn alueen merkintää kartalla. Joissakin paikoissa niiden reunaa saa juosta, ja rajauksen täsmentämiseksi on käytetty lisäksi kielletyn alueen nauhaa maastossa ja vastaavaa merkintää kartalla. Kielletyn alueen nauha on sinikeltainen, jossa teksti ”kielletty alue”.

Sarjat, matkat ja lähdöt

Sarjat

Matka

Lähtö

Sarja

Matka

Lähtö

H21 A

11,1 km

1

D21A

8,2 km

1

H21 AL

7,4 km

1

D21AL

4,6 km

1

H21C

3,7 km

1

D21C

2,9 km

1

H35

8,3 km

1

D35

5,5 km

1

H40

7,4 km

1

D40

5,0 km

1

H45

6,6 km

1

D45

4,6 km

1

H50

5,5 km

1

D50

4,0 km

1

H55

5,0 km

1

D55

3,5 km

1

H60

4,0 km

1

D60

3,5 km

1

H65

3,5 km

1

D65

3,3 km

1

H70

3,5 km

1

D70

3,3 km

1

H75

3,3 km

1

 

 

 

H80

3,1 km

1

 

 

 

H18

4,4 km

1

D18

4,6 km

1

H16

4,1 km

1

D16

3,7 km

1

H14

2,2 km

2

D14

2,2 km

2

H12

1,8 km

2

D12

1,9 km

2

H12TR

1,6 km

2

D12TR

1,2 km

2

H10RR

2,3 km

2

D10RR

2,0 km

2

 

Emit-tarkastusliuskat ja rastimääritteet

Emit-tarkistusliuskat ovat saatavana lähtöpaikoilla. Emit tarkastusliuskaa suositellaan käytettäväksi.

Lähdössä 1 on kaikilla erilliset rastinmääritteet eli määritteitä ei ole painettu karttoihin. Määritteet ovat saatavana lähtöpaikalla. Rastinmääritteiden kiinnitystarvikkeita ei ole järjestäjän puolesta tarjolla.

Lähdössä 2 kaikilla rastinmääritteet on painettu karttaan ja erillisiä määritteitä ei ole.

Emit-ohje

Kaikissa sarjoissa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Tarkista Rasti-Nokian internet -sivuilla www.rastinokia.fi tai kilpailukeskuksen tulostaululla esillä olevasta lähtöluettelosta, että Emit -korttisi numero on merkitty oikein. Virheellinen emit -numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä.

Kaikki emit muutokset tehdään kilpailukeskuksen infossa. Emit -kortin tarkastus- ja nollauspiste on opaspaalun luona.

Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Mikäli kortti ei toimi, vuokrakortin voi noutaa infosta hintaan 3€. Palautus samaan paikkaan.

Palauttamattomasta kortista veloitetaan 50€. Emit tietojen muuttaminen kilpailupaikalla maksaa 2€.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumerot noudetaan infosta.

Lähtö

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00. Opastus lähtöihin opas -paalulta. Matkaa lähtöön 1 n. 500 m, lähtöön 2 n. 350 m.

Lähdöt ovat vastakkaisilla suunnilla kilpailukeskuksesta.

Lähtöä 1 koskevat ohjeet

Kilpailija kutsutaan lähtöön 4 minuuttia ennen lähtöaikaa. Lähtökarsinassa tarkistetaan kilpailunumero ja emit -kortin numero. Yksi minuutti ennen lähtöä kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtöä 2 koskevat ohjeet

Lähdön 2 K-piste on lähtöpaikalla. Rastimääritteet on tulostettu karttaan, eikä erillisiä määritekoteloon laitettavia rastimääritteitä lähdössä 2 ole. Kartat ovat muovikotelossa Maastossa on lähekkäin rasteja, joten muista tarkistaa koodi aina ennen leimausta.

Väärällä rastilla leimaus ei kuitenkaan haittaa, kunhan muistat leimata kaikilla oman ratasi rasteilla oikeassa järjestyksessä. Rastireitillä puuttuvasta leimauksesta ei hylätä, vaan jokaisesta puuttuvasta oikeasta leimasta kilpailija saa 10 minuuttia lisäaikaa.

H/D12, H/D13, H/D14

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan viisi minuuttia ennen varsinaista lähtöä. Kilpailija saa halutessaan neuvoja järjestäjäseuran oppaalta ja nähtävillä on mallikartta, johon on piirretty K-piste.

Kilpailija kutsutaan neljä minuuttia ennen lähtöä Emit -kortin numeron sekä lähtöajan tarkistukseen. Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit -kortin nollaukseen. Kilpailukartta annetaan minuutti ennen lähtöä. Rastinmääritteet on tulostettu karttaan.

H/D12TR

TR-sarjan kilpailija kutsutaan esilähtöön 5 minuuttia ennen varsinaista lähtöä, jonka jälkeen hän saa tutustua mallikarttaan, johon kilpailurata on piirretty, ja saa halutessaan neuvoja järjestäjäseuran oppailta. Kilpailija kutsutaan neljä minuuttia ennen lähtöä Emit -kortin numeron sekä lähtöajan tarkistukseen.

Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit -kortin nollaus. Kilpailukartta annetaan minuutti ennen lähtöä.

Rastinmääritteet on tulostettu karttaan. Rastit ovat tavallisia numerokoodirasteja. Reitti on viitoitettu sinisellä yhtenäisellä kuitunauhalla.

Tukireitin ja rastireitin viimeinen rasti on samassa paikassa. Rastilla on sekä tukireitin numerotunnuksella että RR -tunnuksella varustettu leimasin.

Leimaus kummalla leimasimella tahansa, molemmat hyväksytään.

H/D10RR

RR-sarjan kilpailija kutsutaan esilähtöön 5 minuuttia ennen varsinaista lähtöä, jonka jälkeen hän saa tutustua mallikarttaan, johon kilpailurata on piirretty, ja saa halutessaan neuvoja järjestäjäseuran oppaalta.

Kilpailija kutsutaan neljä minuuttia ennen lähtöä Emit -kortin numeron sekä lähtöajan tarkistukseen. Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit -kortin nollaus. Kilpailukartta annetaan kaksi minuuttia ennen lähtöä ja opas antaa tarvittaessa neuvoja.

RR-radalla on 5 rastia, joilla on maastossa tunnukset RR 1, RR2, RR3, RR4 ja RR5. Reitti on viitoitettu sinisellä yhtenäisellä kuitunauhalla. Rastireitin pituus on reittiä pitkin mitattuna 2,0 km ja suoraan mitattuna 1,1km.

Tukireitin ja rastireitin viimeinen rasti on samassa paikassa. Rastilla on sekä tukireitin numerotunnuksella että RR -tunnuksella varustettu leimasin. Leimaus kummalla leimasimella tahansa, molemmat hyväksytään.

RR - kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi. Hän saa 10 min. lisäaikaa/ virheellinen leimaus

Lähtöjärjestys

Kilpailijoiden lähtöajat ovat nähtävillä Rasti-Nokian internet-sivuilla www.rastinokia.fi ja tulostaululla kilpailupäivänä.

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa maaliin viitoitus, jota on seurattava.

Maaliintulossa käytetään emit -maalileimausta. Aika pysähtyy maalileimaukseen. Kilpailija on itse vastuussa leimauksestaan. Maalileimauksen jälkeen edetään kortinlukupisteeseen. Kilpailija luovuttaa emit-korttinsa toimitsijalle kortin lukua varten. Vuokratut kortit palautetaan infoon.

Kaikki kilpailijat tulevat maalin kautta (myös keskeyttäneet). Jos tämä ei ole mahdollista loukkaantumisen tms. syyn takia, tieto on saatettava maaliin mahdollisimman nopeasti. Maali suljetaan kaksi tuntia viimeisen lähdön jälkeen.

Karttaa ei luovuteta maalissa. On kuitenkin pidettävä huolta siitä, että karttaa ei näytetä vielä lähtöä odottaville kanssasuunnistajille.

Mallirasti

Opaspaalun luona on mallirasti ja nollausleimasin emit-kortin tarkistusta varten. Rastireitin mallirasti on lähdössä 2.

WC, pukeutuminen, pesu

WC:t ovat kilpailukeskuksessa. Lähdöissä ei ole WC:tä. Pesu Venla - vaunussa.

Ensiapu

Ensiapua on saatavissa kilpailukeskuksessa.

Muksula

Kilpailukeskuksessa on muksula.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on ravintola, josta on saatavissa kahvia, pulaa, voileipiä, juomia, makeisia. Myynnissä on myös räiskäleitä ja makkaraa.

Palkinnot

Palkintojen lukumäärä ilmoitetaan tulostaululla. Palkinnot jaetaan sarjoittain tulosten valmistuttua.