III RaN-Rogaining tapahtumaohjeet

III RaN-Rogaining tapahtumaohjeet

20.8 päivitys: Kiellettyjä alueita tarkennettu

Tapahtumakeskus:  Rasti-Nokian seuramaja.

Tapahtumapaikalla on rajoitetusti sisätilaa suunnittelua varten, joten varautukaa suunnittelemaan ulkona tai autossa. Sisätiloissa ulkojalkineilla kulku kielletty.

Tapahtumakeskuksessa ei ole ns. Hash housea eli osanottajien on itse huolehdittava muonituksesta tapahtuman aikana.

Tapahtumakeskukseen ei ole mahdollista majoittua.

Paikoitus: Seuramajan pihassa ja tarvittaessa läheisellä maankaatopaikalla (etäisyys n. 500m majalle). Noudattakaa järjestäjien antamia ohjeita pysäköinnissä.

Aikataulu:

 • Tapahtumakeskus aukeaa 9:30 
 • Karttojen jako alkaa: 10:30
 • Emit nollaus: 11:40-11:55
 • Lähtö: 12:00
 • 3h sarjan maaliintulo: 15:00
 • 3h sarjan maalin sulkeutuminen: 15:15
 • 6h sarjan maaliintulo: 18:00
 • 6h sarjan maalin sulkeutuminen: 18:15
 • Tapahtumakeskus sulkeutuu: 20:00

Niitä joukkueita jotka käyttävät liikuntaseteleitä pyydetään tuomaan setelit ennen karttojen jakoa.

Kartta: Suunnistuskartta, 1:15000. Kartan koko 2xA3. Järjestäjät varaavat jokaiselle joukkueen jäsenelle kartat ja karttamuovin. Maastossa on jonkin verran uusia (harvennus)hakkuita ajourineen joita ei ole karttaan merkitty. Ajourat ovat paikoitellen hyvin selkeitä - tarkkana karttaan merkittyjen ja merkitsemättömien polkujen ja urien kanssa.

Maasto: Järvien, metsäautoteiden, polkujen ja peltojen rikkomaa hämäläistä metsämaastoa. Alueen eteläosassa Nokian kaupunkiympäristöä. 

Leimausjärjestelmä: Emit. Yhdellä joukkueen jäsenistä oltava Emit-kortti. Emit-kortin numero on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit muutoksista ilmoitettava ehdottomasti järjestäjille ennen lähtöä. Mikäli joukkueella ei ole omaa Emit-korttia, järjestäjiltä saa lainakortin. Kadotetusta lainakortista veloitetaan 70€.

Emit-kortti on ehdottomasti nollattava ennen lähtöä. Maalissa suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kortti luetaan tuloslaskennassa.

Tulokset luetaan kortista, jonka numero on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ko. kortista luku ei onnistu niin tulokset voidaan lukea toisesta kortista, mikäli joukkueella sellainen on (varaemit ei ole pakollinen).

Lähtö: Lähtöpaikka sijaitsee n. 500 m päässä tapahtumakeskuksesta. Varatkaa tarpeeksi aikaa lähtöpaikalle siirtymiseen. Siirtyminen lähtöpaikalle tapahtuu osaksi Porin yhdystien reunaa pitkin – olkaa varovaisia tiellä liikkuessanne.

Rastit ja pisteytys: Alueella 43 rastia. Rastien pisteytys suoraan rastikoodin mukaan. Koodi 33 -> 33 pistettä, koodi 101 -> 101 pistettä jne.

Kaikkien joukkueen jäsenten tulee kulkea yhdessä rastien kautta. Rastien läheisyyteen ei saa pysähtyä tauolle.

Aikasakko: Jokaisesta tapahtuma-ajan ylittävästä alkavasta minuutista menee 60 pisteen aikasakko. Eli jos 6h sarjassa maaliintuloaika on 6:00:01 niin aikasakko on 60 pistettä. Ajan ollessa 6:01:01 aikasakko on 120 pistettä.

Yli 15 minuutin myöhästyminen nollaa pisteet.

Rastimääritteet: Painettuna karttaan.  IRRALLISET (muutettu 19.8)

Juomapisteet: Maastossa on 2 juomapistettä, jossa kanisterissa vettä. Lisäksi tapahtumakeskuksesta saa tapahtuman aikana vettä. Vesipisteissä ei ole juomamukeja. Täyttäkää omat pullot/juomareput tai ottakaa oma muki mukaan. Muistakaa sulkea vesikanistereiden hanat tai korkit. Veden loppuessa ilmoita järjestäjille (numero kartassa).

Kielletyt alueet ja muuta huomioitavaa:

Kiellettyjä alueita ovat:

 • Kaikki pellot
 • Tampere-Pori valtatie (vt 11). Ylitys/alitus vain karttaan merkityistä paikoista.
 • Rautatie. Ylitys/alitus vain karttaan merkityistä paikoista.
 • Pihat
 • Karttaan kielletyn alueen merkinnällä merkatut alueet. Kartassa on useita kiellettyjä alueita etenkin järvien ympäristössä. Näiden kiellettyjen alueiden läpi menee polkuja, joiden käyttö on myös kielletty.

Tapahtuma-alueen itäosassa VT11:ltä (Porintie) Koukkujärven jätteenkäsittelykeskukselle kulkee kapea ja vilkasliikenteinen tie, jossa paljon myös raskasta liikennettä. Samoin Porin yhdystien on vilkasliikenteinen. Olkaa erityisen varovaisia, mikäli käytätte ko. teitä tapahtuman aikana. Eteneminen pientareella mieluusti peräkkäin eikä rinnakkain.

Karttanäytteet:

Kielletyksi alueeksi merkattu pelto

Tie - ylitys/alitus vain karttaan merkityistä kohdista

Rautatie - ylitys/alitus vain karttaan merkityistä kohdista.

Pihat

Kielletty alue

Kielletty alue - huomaa että myös polku on kiellettyä aluetta!

 

Joukkueen pakolliset varusteet: Emit-kortti ja puhelin. Tapahtumassa ei käytetä numerolappuja.

GPS-laitteet: Sallittuja.

Ensiapu ja hätätilanteet: Järjestäjillä on ensiaputarvikkeita tapahtumakeskuksessa. Hätätilanteissa voi ottaa yhteyttä järjestäjiin ja vakavissa tilanteissa suoraan hätänumeroon 112. Kaikki tapahtumaan osallistujat ovat velvollisia auttamaan loukkaantuneita.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta.

WC: Tapahtumakeskuksessa puucee. Maastossa ei vessoja.

Peseytyminen: Rantasauna lämpiää ja uintimahdollisuus.

Ravintola: Tapahtumakeskuksessa kahvio, jossa myytävänä pientä purtavaa, kahvia ja teetä.