Pyöräsuunnistuksen SM-kisat kaupissa

Julius ja Elli

Juhannuksena kilpailtiin pyöräsuunnistuksen SM-kilpailuissa Tampereen Kaupissa. Kilpailut olivat Tampereen Pyrinnön järjestämät ja niissä kilpailtiin sprintissä sekä pitkällä matkalla.

Rasti-Nokiaa SM-kilpailuissa edustivat nuoret Julius Niemelä ja Elli Punto sekä kansallisessa sarjassa Salla Mustikkamaa. Vanhemmissa ikäluokissa Satu Nyholm, Tiina Äijälä ja Timo Mustikkamaa.

Lauantain sprintissä reitit kiersivät varsin nopeilla urilla ja poluilla vesitornin ympärillä. Paahtava helle ei tehnyt kilpailusta silti helppoa, mutta nopeilla reittisuunnitelmilla ja vauhdikkaalla toteutuksella kilpailijat etenivät kohti uudella pesäpallostadionilla sijainnutta maalia. H15 sarjassa kilpaillut Julius Niemelä oli mukana ensimmäisessä pyöräsuunnistuskilpailussaan ja suoriutui mainiosti sijoittuen 12. D15 sarjassa Elli Punto taisteli hyvin aivan loppuun saakka mitalisijoituksesta mutta sijoittui lopulta 5. D55 sarjassa kilpailleet Tiina Äijälä ja Satu Nyholm olivat kumpikin loppuun saakka tiukasti mitalitaisteluissa mukana ja viimeisillä rasteilla Tiina nostikin sijoituksensa hienosti toiseksi. Pronssista käytiin tiukka kamppailu ja parin viimeisen rastin aikana kamppailu oli sekunneista kiinni. Satu Nyholm taipui kuitenkin taistelun jälkeen 3s neljännelle sijalle. H45 sarjassa ajanut Timo Mustikkamaa suoriutui mallikkaasti kilpailustaan sijoittuen 7.

Sunnuntain pitkällä matkalla tiedossa olikin monipuolista polkurikasta maastoa sisältäen Kaupin erittäin nopeita latu-uria. Urheilupuiston alueelle rastit oli sijoitettu erittäin hajalleen, jolloin vaatimusten mukaiset matkat saatiin täyteen. Samalla häiriötekijöitä maastossa oli paljon, kun joka suunnalla näkyi suunnistajia.

Julius ajoi sunnuntainakin mainiosti ja sijoitus oli 8. Ellin kohtaloksi tuli hylkäys, sillä muutamalta rastilta puuttui leima. Kansallisessa D14 sarjassa mukana oli toisessa pyöräsuunnistuskilpailussaan Salla Mustikkamaa ja Salla suoriutuikin varsin hienosti kilpailustaan sijoittuen 3. Kokeneemmat pyöräsuunnistajat suoriutuivat urakoistaan jälleen varsin hyvin, sillä Tiina Äijälä ajoi vakuuttavasti kärjessä koko kilpailun ja voitti sarjan Suomen mestaruuden. Sadulla oli jälleen tiukkaa sekuntitaistelua mitalisijoista ja lopulta sijoitus oli 4. vain 10s kolmannesta sijasta. Timolla kilpailun alku ei sujunut hyvin mutta loppua kohden suoritus parani koko ajan mutta kärkisijoille ei ollut mahdollisuuksia ja lopullinen sijoitus oli 9.

Seuraavan kerran Rasti-Nokian väreissä pyöräsuunnistajat kilpailevat Jämillä tulevana viikonloppuna (27.-28.6.) ja siellä suunnistetaan sprintti, keskimatka sekä pitkämatka.