Nokirastit 7.8.

Nokirastit Tappurilehdossa / Muurainsuolla keskiviikkona 7.8

Keskiviikkona kipitetään lippujen perään Tappurin etelän puoleisessa maastossa, jonne ratamestari on virittänyt nipun oivia pähkinöitä. Maasto vaihtelee tunnetusti vallan upeista mäkialueista hitaampiin ja peitteisempiin metsäalueisiin, joista osaa ei voi suositella edes menninkäisille. Optimireiteillä kulkeminen johtaa siis nautinnolliseen suunnistukseen ja harhailusta sakotetaan viimeistään maalissa. Huomioitavaa on, että paikoin harvemmin kuljetut polut ovat korkean heinikon valtaamia.

Radat:

3H – Rata on kaksijakoinen, jossa puolen välin jälkeen suunnistus muuttuu haasteellisemmaksi kasvavan peitteisyyden johdosta. Rata rakentuu selkeiden maastonkohtien ympärille, mutta edellä mainitusta syistä johtuen loppuosalla vaaditaan hyvää havainnointia ja itseluottamusta. Rata ei sovi aivan suunnistusoppipolun alkumetrien juoksijoille.

5H – Rata painottuu selkeästi enemmän reitinvalintapuolelle ja maaston namialueet tulevat hyvin koluttua. Hyvä kartanluku luo edellytykset reipasvauhtiselle tykitykselle ja pidemmille väleille on tarjolla kovaa pohjaakin.

4V – Tiheärastinen ja haastava rata takaa makean hymyn maalissa, jos suunnistus ja optimiväylät löytyvät matkan aikana.

7V – Vahvasti rytmitetty kansallisen tason luontopolku. Osa rastipisteistä on todella tarkkoja, joten tarkkuutta vaaditaan heti K-pisteeltä. Suunnistusväleillä tapahtuvan lippujen bongailun lisäksi, radalla on pari luonteeltaan erilaista reitinvalintaväliä.

Suloiset hirvikärpäset ovat ilmestyneet rastien pihapiiriin vauhdittamaan juoksua ja vadelmiakin on paikoin harmittavan paljon.

Terveisin RM