Ellin mietteitä EM-kisojen jälkeen

Elli

Rasti-Nokian Elli Punto edusti Suomea 16-18-vuotiaiden Nuorten EM-kilpailuissa, jotka järjestettiin 20.-22.8. Liettuassa. Elli sijoittui upeasti pitkällä matkalla pronssille sekä viestissä saavutti kultaa yhdessä Virna Pellikan ja Silva Kempin kanssa.

Elli palasi kisoista suoraan Mäkelänrinteen urheilulukioon, jossa hän on aloittanut opiskelun tänä syksynä. Loppuviikosta Elli ennätti käymään vihdoin kotona, vastaanottamaan seuran onnittelukomitean ja antamaan hieman haastattelua EM-kisaviikonlopusta.

Mitä pyöri mielessäsi lähtöhetkellä ensimmäisessä arvokisastartissasi EM-pitkällä matkalla?
- Aamun ajan mietin tulevaa maastoa ja rataa. Olin hyvin keskittynyt ja pystyin lähtemään rauhallisella mielellä kisaan. Päätin, että keskityn suunnistukseen, juoksu tulee sitten mukana. Oli hyvä, kun en asettanut itselleni korkeita sijoittumistavoitteita.
 
Miltä nyt tuntuu? :)
- Hyvältä! Hyvällä tavalla on yllättynyt fiilis menestyksestä, sillä ei ollut tarkkaa tietoa kansainvälisestä tasostani.
 
Mitä jäi päällimmäisenä mieleen EM-kisareissusta?
- Kisapaikalla oli hieno fiilis. Oli hienoa tutustua muiden maiden suunnistajiin ja vaihdella ajatuksia heidän kanssaan. Hieman harmillista oli yleisön puuttuminen, mutta pääasia, että päästiin kisaamaan.
 
Mitkä ovat loppukauden suunnitelmasi?
- Loppukaudesta keskitytään vielä tuleviin arvokisakilpailuihin: SM-Pitkä, SM-Sprintti ja SM-viesti. Myös Portugalissa järjestettävä maajoukkueleiri kutsuu loka-marraskuun vaihteessa. Aloitin lukion tänä syksynä Mäkelänrinteen urheilulukiossa, joten kouluakin pitäisi välillä käydä.
 
Entä ensi  kauden tavoitteesi?
- Ensi kaudella on sarjanousu edessä D18-sarjaan ja tavoitteena olisi päästä edelleen EM-joukkueeseen. Tärkeintä on kehittyä ja pysyä kartalla. :)
 
Onnea vielä Elli ja taustajoukot loistavasta työstä! Tästä on hyvä jatkaa kohti loppu- ja ensikautta.
// Kuvat ja teksti: Marika Pakarinen
 
Ellin kisakuulumisista voi lukea myös Nokian Uutisista: https://www.nokianuutiset.fi/urheilu/art-2000008222298.html